افزایش بالاترین سطح مصرف ویتامین دی و کلسیم
براساس آخرین بازنگری سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا (EFSA) حد مصرف ویتامین دی و کلسیم به شرح زیر می باشد:
بالاترین حد مصرف ویتامین دی برای نوجوانان وبزرگسالان از ۵۰ میکروگرم در روز به ۱۰۰ میکروگرم افزایش و برای کودکان سنین ۱۰-۱سال از ۲۵ میکروگرم در روز به ۵۰ میکروگرم افزایش یافته است .
بالاترین حد مصرف کلسیم بر اساس یافته های جدیدبرای بزرگسالان ۲۵۰۰ میلی گرم در روز می باشد. قبلا میزان مصرف کلسیم برای بزرگسالان و نوجوانان ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم در روز بود.
در حالی که شیر و فرآورده های شیری به عنوان یک منبع غنی و ماده ای غیر قابل جایگزین برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن میباشد، مصرف سرانه آن در کشور بسیار پایین تر از حد استاندارد می باشد. بر اساس آمارها میانگین مصرف شیر در کشور سالانه ۹۰ کیلوگرم است در حالی که میانگین مصرف جهانی ۱۵۵ کیلوگرم و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۳۵۰ کیلو گرم درسال می باشد.
تغذیه نامناسب در کشور ما باعث شده از هر ۵ نفر ایرانی ۱ نفر مبتلا و یا در معرض دیابت باشد
مصرف روزانه سه لیوان شیرو ماست امکان ابتلا به سنگ کلیه و مثانه را کاهش می دهد زیرا کلسیم شیر با اگزالات ترکیب شده و باعث دفع آن می شود
مصرف فرآورده های پروبیوتیک از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند .
فشارخون نشان دهنده میزان جریان خون در رگ هاست.افزایش فشارخون خطر سکته قلبی،مغزی وبیماری های قلبی وکلیه راافزایش می دهد.روش زندگی ونوع تغذیه مناسب انسان اولین گام برای تنظیم وکنترل فشار خون است.
عوامل مؤثر درفشارخون بالا،علاوه برچاقی،به مصرف زیاد نمک،مشروبات الکلی،کشیدن سیگار وعدم فعالیت فیزیکی بستگی دارد.تحقیقات مرکز مطالعات فشارخون کانادا نشان داده تنظیم روزانه رژیم غذایی کم چرب وکم نمک ومصرف مقدار مناسب سبزیجات و میوه(۸تا۱۰واحد)وشیر وفراورده های کم چرب آن(۳واحد)در کاهش فشار خون مؤثراست.
انجام این رژیم غذایی می تواند فشار خون رابه تدریج وحداکثر پس از۲هفته کاهش دهد.
نتایج دومطالعه انجام شده در زمینه رابطه مستقیم بین مصرف کافی ومستمر شیر وکاهش فشار خون وسکته قلبی ومغزی قابل تأمل است.اگرچه درحال حاظر تعیین دقیق فاکتورهایی که درشیر موجب کاهش فشارخون وسکته می شود،به آسانی امکان پذیر نیست؛اما تعادل بین املاح کلسیم،منیزیم وپتاسیم موجود درشیر می تواند عامل مؤثری دراین زمینه باشد.
شیر وفراورده های آن از جمله ماست حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم،کلسیم ومنیزیم است.
مصرف شیر و فرآوردهای آن در ایران کمتر از یک سوم استاندارد جهانی است